Argan Yağı ve Faydaları

Cilde faydalı Argan ağacı, tohumlarının işlenmesiyle elde edilir. Kozmetik sanayisinde meyve veren bir ağaç olarak ön plana çıkar. Birçok kozmetik ürünün içerisinde argan yağı bulunmaktadır. Afrika kuzey bölgelerinde yetiştiğinden üretimi sadece Fas gibi yerlerde yapılmaktadır. Ağacı zeytin ağacına benzetmektedir.

En uzun yaşayabilen ağaçlar sınıfında yer alan argan ağacı ortalama olarak 15 metre yüksekliğe kadar çıkar. UNESCO tarafından koruma altına alınan argan ağacı, dikenli yapısından ötürü yağ meyvelerinin toplanması bir hayli zordur. Bu yağ meyveden değil meyvenin çekirdeğinden elde edilmektedir.

Argan

Periyodik olarak argan yağı tercih etmek cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar. Bu yağı periyodik olarak kullanacak olursanız olduğundan daha parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir