Jojoba Yağı Nedir? Jojoba Yağı ve Cilde Faydaları

Jojoba yağı, jojoba adıyla tanıdığımız ve bilimsel kaynaklardaki ismi ” Simmondsia chinensis” olan cilt dostu bitkinin tohumlarından elde edilen bir yağdır. E vitamini bakımından oldukça zengin olan tohumlar antibakteriyel özelliklidir ve yarı yarıya faydalı yağ içerir. Çölde yetişen kuraklığa dayanıklı çalı türü bu bitki; Meksika, ABD, Meksika, İsrail ve Hindistan’da bol bulunur, E vitamini açısından oldukça zengindir. Tüm bunların yanı sıra, iltihap giderici ve antioksidan özelliklidir. Jojoba bitkisi gölgede 45°C gibi sıradışı sıcaklıklara dayanıklıdır.

Tipi itibariyle yer fıstığına benzer, 100 yıldan fazla yaşayabilir ve kökleri 25 metre derinlere inebilir. Bu haliyle erozyonla mücadelede mükemmel etkilidir. Erkek ve dişi ağaç tipleri vardır. Mumlu yağ yapısı ağır iş makinelerinin vazgeçilmezidir.

1930’larda keşfedilen çalımsı Jojoba, cilt hastalıkları, güney yanıkları ile yaraların tedavisinde yerliler tarafından kullanılır. Yağlayıcı özelliği ve yüksek nem oranı nedeniyle sanayide de kullanılır. Yenileyici ve yumuşatacı özellikleri kozmetik sektörünü kendisine çekmektedir. Saç ve cilt sağlığı başta olmak üzere; selülit tedavisinde, kırışıkların azaltılmasında, yıpranmış saçların onarılmasında, cilt iltihaplarının giderilmesinde, egzama tedavilerinde, yara ve kesiklerin çabuk iyileşmesinde etkilidir.

Raf ömrü oldukça uzun olan terkipler; makyajı kolayca temizler, romatizma ve eklem ağrılarına karşı etkilidir, haricen kullanılır. Çatlaklara karşı etkilidir, masaj yağı olarak da kullanılır. Ülkemizde yetiştirilmesi ise ne yazık ki mümkün değildir.

Jojoba Yağı Nedir? Jojoba Yağı ve Cilde Faydaları başlıklı bu yazımızda sizlere; jojoba yağı kullananlar, jojoba yağı cilt lekeleri, jojoba yağı saça faydaları, jojoba yağı nerede satılır, jojoba yağı ekşi, jojoba yağı kokusu, jojoba yağı gratis ve jojoba yağı sivilce arama sonuçları ile alakalı bilgiler sunmaya çalıştık, umarım beğendiniz.

[Toplam:0    Ortalama:0/5]
Diğer Kullanıcılar Şu anda Neler Okuyor?

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir