HZ. Mehdi (المهدي) Şubat 2013’te yeryüzüne indi, televizyon programına çıkarak bunu açıklaması lazım diyen Şanlıurfalı metafizikçi Mehmet Nehir sanırım yeterli medya desteği bulamadı ki ilgili haberi okumak şimdiye kısmet oldu. Asıl mesleği asansörcülük olan ve diğer alemlerden bilgi aldığını belirten Nehir sanırım haddinden fazla yükselmiş; Dünya’ya 100 bin Moğol geldi evimizi barkımızı yıkacak, Ayasofya ibadete açılsın kurtuluruz gibi kendince inandığı düşüncelerini kitaplaştıracak ilgilenen okuyabilir. Biz sizler için; özellikle Şiiliğin esaslarından sayılan “Mehdi ve Mehdilik” kavramını dinler boyutunda inceleyeceğiz.
Ahir zamanda yani kıyamete yakın tarihlerde ortaya çıkarak; hidayete erdirecek, zulüm ve adaletsizliği bitirerek İslam’ı Dünya’ya egemen kılacak Mehdi’yi her hizip ve cemaat sahiplenmiş, kendi üstadını veya şeyhini “Altın Çağı” yaşatacak mehdi görme hevesine kapılmış. HZ. İsa O’nun zamanında gökten inecek ve Deccal ile savaşırken beraber olacaklardır. Dolayısıyla böyle mübarek bir zatı meczupların sahiplenmesi olağan olsa gerek. Deccâl sebebiyle ortaya çıkacak İsa Mesih’in de yardımıyla da bu belayı yenecek Mehdi için Kuran’dan değil hadislerden bilgi aldığımızı belirtelim.
Gelişinin öncesinde yaşanacak; karanlık ve savaşlarla dolu yıllar, kıtlık ve afetlerin ardından Mehdi ile kurtuluşa ereceğiz. İnşallah. İskender Evranosoğlu, Mehmet Ali Ağva ve Adnan Oktar çeşitli kanallarla kendilerinin Mehdi olduğunu halen iddia etmektedir. Bir önceki cümle için detaylara girmeden yorumu size bırakmak isterim zira konu üzerine makaleler yazılabilecek kadar uzun olur. Sünni inanışında mehdi beklentisi ölmüş veya kaybolan bir kişinin dönüşü şeklinde değil, kıyamete yakın ortaya çıkan bir kişinin Allah tarafından seçilmesi veya görevlendirilmesi üzerine bina edilmektedir ve “12 İmamın Sonuncusudur” diyen Şiilikten burada ayrılır. Şii İran Anayasasında; “Devlet Mehdi zuhur edene kadar meşrudur” ifadesi de mevcuttur.
Kimileri Medine, kimileri Horasan, İstanbul, Şam veya Kudüs’ten çıkacağına inanır. Alimlere göre ise Hz. Mehdi’nin, Hz. İsa’nın ve Deccal küfrünün ortaya çıkacağı yer konusunda üzerinde daha çok durulan üç şehir mevcuttur: Şam, Kudüs ve İstanbul. Konuya İslam’dan 250 sene sonra ortaya çıkan bir din mitojisidir, diğer dinlerdeki benzer inanışların yansımasıdır ve Kuranda belirtilmemiştir diyenler olduğu gibi tamamıyla inanlar da mevcut.
Görkem bey Google’dan Urfalının bu iddiası ortalığı karıştırır yazın yeni yazı ve videolarımız var okuyun medya desteği bulamadığımızda gerçek Moğollar evimizi değil sistemleri yıkacak .
Sevgili Mehmet konu hakkında bilgi ve materyal gönderirseniz memnuniyetle yayınlarız.
Ahir zamanda yani kıyamete yakın tarihlerde ortaya çıkarak; hidayete erdirecek, zulüm ve adaletsizliği bitirerek İslam’ı Dünya’ya egemen kılacak Mehdi’yi her hizip ve cemaat sahiplenmiş, kendi üstadını veya şeyhini “Altın Çağı” yaşatacak mehdi görme hevesine kapılmış. HZ. İsa O’nun zamanında gökten inecek ve Deccal ile savaşırken beraber olacaklardır. Dolayısıyla böyle mübarek bir zatı meczupların sahiplenmesi olağan olsa gerek. Deccâl sebebiyle ortaya çıkacak İsa Mesih’in de yardımıyla da bu belayı yenecek
KİMİN DOĞRU ,KİMİN YANLIŞ OLDUĞUNU ÖĞRENMEK İSTEYENLERE REÇETE HACET NAMAZI,,,,,,,,(gündemdeki olaylar içinde uygulanır)….
HACET NAMAZI ;
HACET : Lüzum ihtiyaç demektir. Hacet namazı ise ALLAH tan maddi manevi her hangi bişey istemek için kılınan bir Namazdır.. ALLAH tan maddi manevi bir isteği olan , Ruhunu ölmeden evvel ALLAH a ulaştırmak ,ALLAH ın ermiş evliyalarından olmak isteyen kişi için ALLAH a ulaştıracak vesile (manevi öğretmen, Mürşid-i Kamil) bu namazla ALLAH 'tan istenir. Başka hacetler için de kılınabilir. Bu namaz kış saati uygulamasında gece 12:00 den yaz yaz saati uygulamasında 01:00 den sonra Gusul abdesti alınarak kılınır.. Hacet namazını persembeyi cumaya bağlayan gecelerde ve ya Kandil gecelerinde kılmak asıldır ama bütün gecelerde de kılınabilir,……….
HACET NAMAZININ KILINIŞI :
Önce boy (Gusul) abdesi alınır. gusul abdesti hacet namazına niyet edilerek alınır..Sonra dünya kelamı konuşmadan Hacet namazı hangi niyetle kılınıyosa onu belirterek Hacet namazına niyet edilir..
1.Rekat : Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel kürsî
2. Rekât : Fatiha + İhlas + Felâk + Nas
Oturuş : Ettahiyyatü
3. Rekât : Fatiha + İhlas + Felâk + Nas
4. Rekât : Fatiha + İhlas + Felâk + Nas
Son oturuş : Ettehiyyatü + Allahümme salli + Allahümme barik + Rabbena
Namaz tamamlandıktan sonra normal namaz tesbihatı yapılır, ALLAH tan hacet neyse o istenir. ALLAH tan mürşid istemek için bu namaz kılındıysa mürşid istenir. Bu namazdan sonra hiiç konuşmdan yatmak gerekir. Yatarken kibleyi sağa alacak şekilde yatak kurulur. vücudun ön cephesi kibleye çevilerek sağa yan üstü yatılır. 3 Âyetel Kürsî okunur ve ALLAH tan Mürşid istenir. Eğer kişinin haceti mürşid değlde başka bir hedefe ulaşmaksa ( zahiri ve ya batınî bir hedef olabilir.) o hedefe ulaşmak istenir. Sessiz zikir (hafî zikir) bu istekten sonra başlar. Yan üstü yatıldığı için sağ kulak yastığa gelecektir. Baş biraz sağa sola oynatılarak kulakta kalbin atışlarının , basınç sebebiyle rahatça duyulacağı pozisyona gelinir ve kalbin her çift atışında Allah Allah Allah diyerek kişi Allah ı Zikr-i Hafî ( sessiz zikir ) ile içinden zikrederek Uyur. Eğer ilk namazdan sonra yatıldığnda hacete dair birşey görülmez ise diger gecelerde tekrar sabırla kılınmaya devam edilir.( İlk zamanlarda kalp ritmi duyulmayabilir bu o kadar kolay değildir bu durumda bilekteki nabız bulunup nabız takip edilerek zikir yapılabilir… ) ayrıca Allah tan yardım talebi için gündüz ya da her zaman de kılınabilir…