Paylaşımlı Ofis Hakkında Bilinmeyenler

Bünyesinde toplantı odaları, seminer odaları veya sanal hizmetler barındırabilen paylaşımlı ofisler; günümüzde ofis çözümleri bulabilmek adına en sık başvurulan çözümlerdendir; emlak masraflarından kurtulmak isteyen yeni girişimcilerin de gözdesidir. Paylaşımlı ofisler hakkında bilgiler paylaşmamız gerekebilir: Öncelikle şirket kurulumu yapmak isteyenler için avantajlıdır. Yasal adres sağlar, mobilyalı oluşları, fiziksel konumları avantajlıdır. Elektrik, su, ısıtma, internet vb giderlerden bizleri kurtarabilir. Kurumsal etkinlikler ve eğitim vermek isteyenler paylaşımlı ofislerin avantajlarından faydalanabilir. Amerikalı bir girişimcinin mevcut ihtiyaçlarını düşünerek temelini attığı paylaşımlı ofis konsepti fikri, belirlediğiniz gün ve saatlerde çalışabilmeniz adına ihtiyaçlara uygun fiziksel alanın yahut hizmetlerin kiralanması yoluyla ilerliyor. Evden çalışma (home office) halinin dezavantajları olabileceğini için nispeten daha profesyonel görülen paylaşımlı ofislerde çalışmaya başlamak için bilgisayarınızı alıp gelmeniz yeterli.

Ofis boy, sekreter, kurye karşılama gibi ek personel ihtiyaçlarını düşünmezsiniz zira alan temizliği ve benzer işler kiralayıcı firma üzerinden karşılanır. Aynı zamanda ofiste sizlere gerekli olabilecek büro ekipmanlarına da sabit bir bedelle sahip olabileceksiniz. Sosyal etkinliklere de açık Co-Working konsepti, farklı sektörlerden profesyonelleri bir araya getirdiği için verimli çalışma ortamlarını, fikir alışverişlerini de beraberinde getirmekte. Ofis taşımanın maliyetlerini düşünmeyecek, mekana bağımlı kalmayacağınız için sözleşme süresinin bitiminde farklı seçeneklere yönelebileceksiniz.

Kargo takibi hizmetleri, misafir karşılama, sabit telefon ve sekreterlik, kilitli muhafazalar ve sınırsız ofis ekipmanı kullanımı gibi paket alternatifleri bulunmaktadır. Özellikle bilişim sektörü çalışanları, reklamcılar, tasarımcılar; çoğu zaman standart ve sıkıcı olabilen çalışma alanlarından kurtulma adına paylaşımlı ofisleri tercih ediyor.